Bestuursadviseur
Organisatie
Gemeente Schiedam
Hoogst genoten opleiding
HBO
Dienstverband
Fulltime (36 uur)
Locatie
SCHIEDAM
Publicatiedatum
6 dec 2018
Sluitingsdatum
26 dec 2018
Salaris
max. € 4225 bpm. (schaal 10 )

Bestuursadviseur

36 uur per week

 

Wil jij werken voor Schiedam? Een authentieke, levendige en vernieuwende stad aan de Schie. Met grootstedelijke opgaven Ún buurtgerichte vraagstukken. In een organisatie waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap? Lees dan verder! Want misschien ben jij wel de strategisch denkende bestuursadviseur die wij zoeken. 

Wat ga je doen?

De bestuursadviseur zorgt voor de (strategische) advisering van zowel de ambtelijke organisatie als het college van b&w inzake het politiek/bestuurlijke besluitvormingsproces, heeft kennis van relevante besluitvorming en draagt er zo aan bij dat beide gremia (bestuurlijk en ambtelijk) in die besluitvorming hun rol kunnen pakken. 

Als bestuursadviseur ben je individueel gekoppeld aan ÚÚn wethouder of de burgemeester en de bij de portefeuille behorende vakafdelingen. Ook ben je samen met je collega-bestuursadviseurs in staat als ÚÚn team te adviseren op  dossiers die vaak meer portefeuilles behelzen. Zo zorg je met het team voor integraliteit. 

De bestuursadviseur heeft een laatste en mede-adviserende rol in de voorbereiding van stukken en is daarmee rechtstreeks de adviseur van de leidinggevenden binnen de organisatie en mede-agendabepalend. Je bent sparringpartner en spreekt daarbij o.a. over het beleidsproces en de te nemen stappen om tot verbetering/continu´teit te komen. Daarbij gaat het van adviesnotas, strategische lijnen tot brieven.

De bestuursadviseur kent het politieke krachtenveld en weet om te gaan met belangentegenstellingen en weerstand. Tenslotte draagt de bestuursadviseur er aan bij dat collegestukken het juiste draagvlak hebben, dat de planning in de gaten gehouden wordt en signalen vanuit de stad opgepikt en besproken worden. De adviseur kent de key-players, zowel intern als extern om zo tot een goede samenwerking te komen. Je bent aanspreekpunt voor belanghebbenden om te komen tot onderling begrip en een goede verstandhouding, vaak op gevoelige dossiers. Dit alles in nauwe samenwerking met de wethouder/burgemeester en de vakafdelingen. De bestuursadviseur heeft een brugfunctie, legt verbindingen, levert bijdragen aan beleidsontwikkeling, is adviseur, sparringspartner en ondersteuner.

Wat breng je mee?

Wij zoeken een enthousiaste en ervaren bestuursadviseur die op HBO-niveau kennis heeft van bestuurlijke processen, inzicht heeft in bestuurlijke, organisatorische en functionele verhoudingen en die vaardig is in het adviseren aan de portefeuillehouder. Je bent in staat strategisch te denken en te adviseren op complexe werkterreinen in een wisselend krachten veld.

Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en werkt oplossingsgericht. Je werkt graag samen in een team, hebt een positieve en een flexibele instelling en je laat je in complexe situaties niet snel van de wijs brengen (je staat dus stevig in je schoenen). Een van 9 tot 5 mentaliteit is je vreemd, je vindt het prima om geregeld in de avonduren te werken en je bent stressbestendig. Je werkt fulltime (36 uur).

Wat krijg je van ons?

Een boeiende klus in een organisatie met leuke collegas waar alle ruimte is voor jouw frisse blik, expertise en ondernemerschap. Behalve een salaris van max. Č 4.225,00 bruto per maand (schaal 10) bij een werkweek van 36 uur bieden we flexibele werktijden en een Individueel Keuze Budget (17,05% van het bruto jaarsalaris). Momenteel wordt over een herwaardering van de functie gedacht. Inschaling is mede afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Ons kantoor ligt in het centrum van de stad en is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. Gestart wordt met een tijdelijke aanstelling voor een jaar.

Overige vragen, reageren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Inge Baltus, teammanager JZ en Bestuursondersteuning, telefoon 010  219 1138. Ben je ge´nteresseerd in deze functie? Mail dan je motivatiebrief en cv vˇˇr 27 december 2018 naar solliciteren@schiedam.nl, o.v.v. bestuursadviseur.

 

 

 Voor deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern geworven. Interne kandidaten hebben hierbij voorrang.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Wie komt werken bij de gemeente Schiedam kiest voor een veelzijdige ontdekkingsreis in het Rijnmondgebied. Van grootschalig tot persoonlijk, van randstedelijke problematiek tot een historische kern. Een betrokken organisatie die er een creatieve, eigen mening op na houdt en daarvoor staat. Meer weten over de visie die het bestuur van Schiedam op de stad heeft? Kijk dan op de website van Schiedam.

Gemeente Schiedam

Bezoekadres:
Stadserf 1
3112 DZ Schiedam

Postadres:
Postbus 1501
3100 EA Schiedam

Tel.: 14 010
Printdatum: