Home
je bent niet ingelogd | log in


   e-mailadres-
   wachtwoord
  
wachtwoord vergeten? | wat is een jobagent? | Inloggen in ONE

Home

Vacatures

Organisaties

Inschrijven

Mijn jobagent

Actueel

Loopbaancentrum

Over deze site

Voor werkgevers

Overzicht


Sollicitatietips


Boeken


Een nieuwe baan


Werk & Inkomen


Loopbaancentrum / GemeenteBanen Talentanalyse

Talentanalyse: Ontdek je sterke punten en maak de juiste carrièrestap

Welke baan is geschikt voor jou? Binnen wat voor organisatie kun jij tot bloei komen? En op welke wijze kun je je talenten aanwenden om jouw carrière een (nieuwe) impuls te geven?
De talentenanalyse, die GemeenteBanen in samenwerking met de loopbaanadviseurs van TalentFirst biedt, is een objectieve methode om jouw talenten in kaart te krijgen, aan de hand van gedragsprofielen.

De kwalitatieve en objectieve onderzoeksmethode die wordt toegepast, wordt gekoppeld aan de praktijk van alledag, zodat de nieuw verworven inzichten kunnen leiden tot heldere resultaten en concrete acties.

Hoe gaat de talentanalyse in zijn werk?

De talentenanalyse wordt gebaseerd op analyses van gedrag. Omdat gedrag hetgeen is wat anderen van je zien, wordt je hierop vaak afgerekend. Door mensen inzicht te geven in zowel hun natuurlijke gedrag als in het vertoonde gedrag in de werkomgeving, zijn zij beter in staat effectief keuzes te maken en succesvol te handelen in hun professionele leven. Een objectief beeld van het gedrag wordt verkregen met behulp van de DISC methode. Deze wereldwijd gebruikte methodiek is o.a. gebaseerd op de theorie van gedragspsychologen Jung en Marstons. Vanuit het positieve mensbeeld dat iedereen beschikt over zijn eigen talenten, wordt een individueel gedragsprofiel bepaald.

Online vragenlijst
De analyse van je gedrag gebeurt door middel van een online vragenlijst, die je vanaf iedere gewenste locatie via internet kunt invullen. Het doorwerken van de totale vragenlijst neemt circa 15 minuten in beslag.
De resultaten van de analyse worden verwerkt tot een rapport van circa 25 pagina's. In dit rapport komt een breed spectrum van kenmerken naar voren, die voortvloeien uit het individuele gedragsprofiel.

Persoonlijke analyse van het rapport
In een 1-op-1 gesprek op kantoor bij TalentFirst bespreekt een ervaren loopbaanadviseur de resultaten van de analyse.
In het gesprek wordt, o.a. met behulp van het curriculum vitae, de vertaling gemaakt van de theoretische resultaten in het rapport naar de praktijk van alledag. Keuzes voor heden en toekomst worden besproken en afgewogen aan de hand van de resultaten van de analyse.
De resultaten van de analyse vormen, ook na het gesprek, een leidraad en checklist voor het maken van de juiste carrière-keuzes. Het ingebonden rapport, dat je persoonlijk eigendom is, kan nog jarenlang bruikbaar zijn bij het effectief inrichten van je carrière.

De talentenanalyse voor wie?

De talentanalyse van TalentFirst heeft als doel mensen in staat te stellen het werk te doen wat past bij hun persoonlijke talenten. Voor sommigen is daar een carrièrestap voor nodig naar een andere werkgever. Voor anderen is een stap binnen de huidige werkkring de juiste. Zelfkennis en zelfinzicht is voor beiden de eerste en enige juiste stap!

Het traject biedt je de mogelijkheid inzicht te krijgen in jouw eigen talenten. Het geeft zicht op welke werkomgeving het best bij je past, welke werkzaamheden, welke cultuur of welk type organisatie voor jou het meest geschik is.

Bestel direct

Je kunt jouw persoonlijke talentanalyse direct via GemeenteBanen.nl bestellen. Klik op de onderstaande button, kies de gewenste optie en voltooi je bestelling.


CarriereOverheid.nl en TalentFirst

Het loopbaanadviesbureau TalentFirst is de door CarriereOverheid.nl zorgvuldig geselecteerde partner voor het leveren van loopbaanadviesdiensten.

TalentFirst is gevestigd in 'de Bloei, in de Amsterdamse Jordaan. Het bureau is erop gericht individuen zicht te geven op hun natuurlijke talenten. TalentFirst werkt volgens de visie dat mensen het best tot hun recht komen wanneer ze het werk doen dat aansluit bij hun natuurlijke individueel bepaalde talenten.